Setmanari d'informació local - 138 anys

Unes 346 places de lloguer turístic a Palma no compleixen amb la llei

13231
'Ciutat per a qui l'habita, no per a qui la visita' reclama a la Conselleria de Turisme donar de baixa els pisos il·legals. | E.P.

Unes 346 places de lloguer turístic a Palma no compleixen amb els requisits de la llei de Turisme, motiu pel qual el moviment veïnal 'Ciutat per a qui l'habita, no per a qui la visita' ha reclamat a la Conselleria de Turisme que doni de baixa els habitatges turístics il·legals de «les quals té coneixement».

Així ho ha informat el moviment veïnal aquest dissabte en un comunicat després d'haver tingut accés als expedients de llicències de lloguer turístic de la Direcció general de Turisme.

'Ciutat per a qui l'habita, no per a qui la visita' ha explicat que actualment hi ha 430 expedients en tràmit a Palma, relatius a lloguer turístic en habitatges, que suposen 2.984 places, totes donades l'alta i en funcionament mitjançant la Declaració Responsable d'Inici d'Activitat Turística (Driat).

A partir d'aquestes dades que han estat facilitats pel Govern, els integrants del moviment veïnal han pogut verificar l'existència de «65 expedients relatius al lloguer turístic que no compleixen amb els requisits de la llei de Turisme 8/2012».

«Aquests expedients declaren obertament a l'administració pública que han iniciat una activitat il·legal perquè no compleixen amb els requisits de la llei turística vigent fins al 31 de juliol de 2017», han afegit.

65 expedients

Així mateix, els 65 expedients, que suposen un total de 346 places, s'han donat d'alta entre els anys 2014 i 2017. L'organització ha destacat que no s'han realitzat inspeccions en molts casos i ha afegit que no entén «que el Govern no hagi actuat davant aquestes il·legalitats i les hagi admès a tràmit durant els anys 2016 i 2017».

Finalment, l'anàlisi de les dades ha permès comprovar també que 161 dels 430 expedients, que suposen un total d'1.160 places, es troben en zones on el Pla General d'Ordenació Urbana de Ciutat prohibeix l'ús turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.