Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJIB anul·la la devolució de les 8.200 targetes sanitàries de les Balears

13417

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha anul·lat la devolució de les 8.200 targetes sanitàries que tengué lloc el 2015, després del recurs interposat pel Govern espanyol, i des del Govern s'ha anunciat que es recorrerà davant el Tribunal Suprem. En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, la portaveu del Govern, Pilar Costa, ha explicat que la sentència «no és ferma» pel que no té efecte i que, d'aquesta manera, se seguirà garantint «l'assistència sanitària a tothom».

Segons ha detallat Costa, la instrucció per retornar les targetes a persones immigrants sense documentació ha estat anul·lada pel TSJIB «per un tema formal, sense entrar en el fons», ja que es considera que és un assumpte de «competència estatal». D'aquesta manera, la portaveu del Govern ha fet una crida a «la responsabilitat del PP, tant a les Balears com a Espanya» perquè el Reial decret del 2012, que anul·lava les prestacions, «no es pot sustentar ni en el sentit ideològic ni polític».

D'altra banda, ha ressaltat que si la sentència fos ferma, «la instrucció seria nul·la» encara que, malgrat això, ha reivindicat que a les Balears se seguirà lluitant perquè els habitants de les Illes «tenguin l'assistència sanitària garantida».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.