Setmanari d'informació local - 138 anys

Campanya de microfinançament per realitzar un documental de crítica a la massificació turística

13449
Pintades contra el turisme en un carrer de Palma. | E.P.

L'equip de producció del documental 'Totinclòs. Danys i conseqüències del turisme a casanostra' ha iniciat aquest dissabte la campanya de microfinançament a través de la plataforma Degoto amb l'objectiu de recaptar els diners necessaris per dur a terme el projecte audiovisual, amb un objectiu inicial marcat en 14.000 euros.

Aquesta producció consisteix a traslladar els continguts de les publicacions en paper del monogràfic 'Tot Inclòs' en format audiovisual per «arribar a més gent i incidir al debat públic i en la generació de consciència sobre la qüestió turística», segons ha explicat la productora.

Així mateix, es tractaran les conseqüències del turisme en el medi ambient, l'explotació laboral i el masclisme als hotels, entre altres matèries relacionades amb la massificació turística.

«Des de l'estiu de 2014 hem editat de manera autogestionada quatre treballs monogràfics de crítica de la indústria turística i sobre les conseqüències socials, ambientals i econòmiques que ha provocat la seva implantació en règim de monocultiu econòmic», ha explicat la direcció.

Així, el format paper en forma de monogràfic els ha servit «per aprofundir en la crítica de l'activitat turística», però han estat conscients «del límit de difusió que té».

Treball audiovisual

Per aquest motiu, va néixer la idea de realitzar un treball audiovisual. «Volem que el nostre punt de vista sigui conegut pel major nombre de persones possibles d'aquí i de fora, perquè el turisme ens afecta a tots», han afegit.

En aquesta línia, volen impulsar un projecte que no solament se centri en l'actualitat de la present massificació, sinó també «en els orígens franquistes d'aquesta indústria i en la gran transformació de la societat i del territori».

Finalment, l'equip audiovisual ha anunciat que recolzen la manifestació organitzada pel 23 de setembre i fan una crida a totes aquelles persones «que vulguin un canvi real en el rumb de la societat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.