Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ibanat s'equipa amb dos biotrituradores per produir biomassa

13461
Biotrituradora del l’Institut Balear de la Natura (Ibanat). | Ibanat

L'Institut Balear de la Natura (Ibanat) s'ha equipat aquesta setmana amb dues biotrituradores, que han tingut un cost de 60.000 euros, per produir biomassa i proveir les calderes que es van instal·lar a les cases de Binifaldó, al febrer de 2016, i a Menut, a principis d'aquest any.

D'aquesta manera, l'adquisició de les biotrituradores permetrà amortitzar la inversió d'una «manera òptima» i es podran eliminar els residus forestals, segons ha explicat el Ibanat aquest divendres.

Amb aquestes màquines s'aconsegueix un tall més fi, de manera que el sistema de selecció de la mesura del producte és més adequat al sistema d'alimentació de les calderes; així s'eviten els embussos i el mal funcionament de l'aparell.

Sedassos

A través d'un mecanisme de sedassos, el producte massa gran retorna a la trituradora fins que s'obté un material final de gruix i qualitat adequats. Així mateix, lIbanat ha optat per una energia domèstica que ajuda a reduir de manera «significativa» el consum de combustibles fòssils i que s'acosta a la sostenibilitat energètica insular.

Finalment, el fet que les màquines puguin ser remolcades evita el desplaçament de maquinària pesada a tasques de poca producció de residus forestals. Així, una brigada pot treballar de manera autònoma sense dependre de tractors que, per raons organitzatives, de vegades no estan disponibles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.