Setmanari d'informació local - 138 anys

Cladera: «No veurem cap reforma del finançament per al 2017, queda clar»

13593

La consellera d'Hisenda i Funció Pública del Govern, Catalina Cladera, ha donat per descartat que enguany es presenti l'anunciada reforma del sistema de finançament i ha acusat al Govern espanyol de «falta de valentia» per impulsar aquesta mesura, «necessària» per a les comunitats i pactada en la Conferència de Presidents de gener. Cladera ha fet aquestes declaracions després de reunir-se a Madrid amb el ministre espanyol d'Hisenda, Cristóbal Montoro, amb el qual ha reprès els treballs per aprovar un nou règim econòmic i fiscal per a les Balears.

En la trobada, han repassat també com avancen els treballs sobre el sistema de finançament, ha dit Cladera, i la seva conclusió és que no acabaran enguany. «No veurem cap reforma el 2017, queda clar. En tres mesos que queden no està previst que puguem veure molts avanços», ha dit la consellera, per qui és «decebedora» que les comunitats autònomes hagin de seguir esperant una reforma «fonamental» per a elles. En aquest sentit, la consellera lamenta la «manca de valentia» del Govern espanyol per afrontar aquest repte, que no és només econòmic sinó també territorial i no pel problema de Catalunya, ha dit. «Cada comunitat té una realitat i unes demandes diferents al marge de colors polítics», ha afirmat.

Catalina Cladera ha assegurat que Montoro «no ha estat aquest dijous encoratjador» sobre el calendari de la reforma per dos assumptes, el català i el compromís del Govern espanyol de comptar amb el PSOE, del qual «espera una aportació».«Però jo crec que la reforma del finançament, que tant necessitam totes les comunitats, no l'ha de condicionar ni el tema de Catalunya ni lligar-ho al suport del PSOE», ha defensat la consellera, que ha exigit una proposta del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.