Setmanari d'informació local - 138 anys

El sector del lloguer turístic presenta un manifest per un model «sostenible i responsable»

14017

Onze associacions o plataformes vinculades al lloguer de vacances han signat i presentat un manifest «per un model de turisme sostenible i responsable a les Balears». Un document que es lliurarà al titular de la conselleria de Turisme, Biel Barceló, per reobrir el debat d'una llei que consideren «genera un gran mal a milers de famílies balears que porten comptant amb els ingressos procedents d'aquests lloguers que els serveixen per sustentar la seva economia familiar», ha declarat el director general d'Adigital, José Luis Zimmermann.

«La llei ha estat tot el contrari a una regulació, és una prohibició de facto amb una moratòria d'efectes immediats que perjudica les famílies de classe mitjana i baixa», ha afegit el membre de la junta de Fevitur, Tolo Gomila.

Les associacions i plataformes sol·liciten una regulació que reculli algunes de les esmenes del sector. Recorden que la Llei de Turisme aprovada el mes de juliol afecta dues lleis estatals «sobre les quals no té competència i sense cap informe favorable per part de l'Advocacia de l'Estat o la Sindicatura de Comptes». El camí a seguir, diuen, és sol·licitar la personació de l'Estat i posteriorment es plantegen una demanda davant del Tribunal Constitucional. «Suposarà un cost econòmic i temporal així que prèviament demanarem els diputats del Parlament que ens donin suport mitjançant una moció», ha afegit Gomila.

El president d'Aptur, Joan Miralles, ha criticat que el debat sobre la massificació turística se centri únicament en el lloguer de vacances quan recentment s'ha publicat que un 70%  dels hotels tenien sobrepcupació. «El passat mes d'agost només un 15 % del visitant es va allotjar a habitatge de vacances. Tot el debat es basa en limitar el lloguer turístic però no parla de posar límit als hotels i això és el que ha de discutir aquesta comunitat i no resol aquesta llei», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.