Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB denuncia la «inanició» d’Europa davant la crisi dels refugiats

14075
EUIB denuncia la «inanició» d’Europa davant la crisi dels refugiats. | Arxiu

L'eurodiputada d'Esquerra Unida, Paloma López, ha viatjat a Mallorca per participar com a ponent de les jornades 'Acollida i refugi a la Unió Europea', organitzades pels Balears Acollim i la Universitat de les Illes Balears (UIB), que es van dur a terme en el Parlament entre el dijous i el divendres i en les quals es van denunciar la «inanició» de la Unió Europea (UE) davant la crisi dels refugiats.

L'eurodiputada va estar acompanyada del coordinador general d'Esquerra Unida de Balears (EUIB), Juanjo Martínez, segons ha informat l'agrupació aquest dissabte. La crisi de les refugiades és un tema que preocupa a la coalició d'esquerres, especialment a les Illes, després que enguany s'hagin triplicat -comparant-la les dades de l'any passat- el nombre d'arribades de persones migrants en pasteres a les Balears, segons han explicat.

Així mateix, són moltes els dubtes que es generen quant a les actuacions del Govern pel que fa a «la protecció i defensa dels drets humans d'aquestes persones que es veuen obligades a sortir del seu país d'origen, sigui per motius econòmics, socials o bèl·lics, i la falta d'implicació de la UE quant a la supervisió d'aquests drets i el compliment dels diferents tractats».

López ha declarat que «és necessari que es territorialitzi la gestió de l'arribada de refugiats, ja que cada Comunitat Autònoma coneix la problemàtica concreta que pateixen les persones que cerquen refugi. Ni la UE ni al Govern central els interessa dotar a les CCAA dels recursos necessaris per a l'acolliment de persones que viuen situacions extremes i necessiten tota la nostra ajuda i suport».

Per la seva banda,Martínez s'ha mostrat «molt crític» amb el Govern afirmant que «amb un govern que es vol dir sobiranista, sorprèn que no es reclamin a l'Estat les competències o les eines necessàries per fer front al drama humà que suposa aquesta crisi».

Augment de persones migrades

«El Govern hauria de preocupar-se molt més per l'augment d'arribades a les Balears i com fer front a això de la millor manera per garantir el respecte als drets humans i bàsics d'aquestes persones», ha manifestat.

A més, ha afegit que «per a la construcció d'un nou país i d'un nou estat, és imprescindible afrontar la realitat de les refugiades per, no només oferir el millor tracte posible sinó també, anar a l'arrel del problema».

Finalment, des d’EUIB s'està treballant perquè la Comissió Europea i el Govern central donin les dades concretes sobre les persones arribades a L’Estat espanyol i, en concret, a les Illes amb la finalitat de conèixer «en quina situació ens trobem i quins recursos són necessaris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.