Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Menorca acusa el Govern espanyol de sembrar la violència i la por

14097

«El Govern estatal ha optat un altre cop per obviar el diàleg i el consens social. Ha obviat fer política i ha apostat per sembrar la violència i la por». Així, des del Consell de Menorca han volgut recordar que és responsabilitat dels membres del Govern protegir les llibertats i els drets polítics de tots els ciutadans i ciutadanes, així com també ho és vetllar per la convivència de tots ells.

El Consell ha remarcat que que els fets ocorreguts no només afecten a Catalunya sinó tot a l'Estat espanyol. «Des de la institució menorquina defensam el dret a la democràcia i a la llibertat d'expressió». «Des de l’equip de govern del Consell condemnam l'abús del poder que el Govern estatal va fer ahir i exigim que exerceixin el seu paper d'establir ponts de diàleg i consens, i s'oblidin de crear fronteres de violència, odi i rebuig».

Han explicat en un comunicat que no es pot «girar l'esquena» a tot el que ha passat aquest diumenge a Catalunya. «Volem fer públic el nostre rebuig a l’actuació violenta dels cossos de seguretat que van atemptar contra l’actuació pacífica dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Un fet que atempta contra els valors democràtics i els drets fonamentals».

Per aquest motiu l’equip de Govern ha considerat no participar en els actes convocats per a aquest dilluns per la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Menorca. «I així ho farem arribar al seu Director Insular per tal que traslladi la nostra preocupació al Govern estatal». «Finalment, volem fer arribar el nostre suport a tots els ciutadans i ciutadanes que han resultat ferits, i esperam que es recuperin el més aviat possible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.