Setmanari d'informació local - 138 anys

Curscah duu extorsionant policies des de fa més de 30 anys, segons l'auto

14105

L'ordre d'empresonament de Bartolomé Cursach i Bartolomé Sbert, el contingut de la qual s'ha començat a conèixer aquest dilluns, després de l'aixecament del secret del sumari, relata que el Grup Cursach duia «comprant» policies per extorsionar als seus competidors des del 1985-1986. Segons es pot llegir en aquest acte, que consta de 452 pàgines i el sumari de les quals té 85 toms, la tàctica de Cursach, basada en «l'extorsió sistemàtica» als seus competidors, valent-se de policies «comprats», es remunta almenys a aquests anys, data en la qual un agent de la Policia Local va investigar aquests fets i fins i tot va elaborar un informe «on reflectia amb detall aquestes pràctiques».

En l'acte es diu que els fets descrits per aquest agent que es remunten fa uns 20 anys «són un calc» dels que s'han demostrat tant en aquesta peça com en la denominada 'Policies', i «per descomptat dóna plena i absoluta credibilitat», segons el jutge, al denunciat per diferents empresaris i agents de Policia.

Així, l'agent explicava que a canvi de gairebé doblegar el sou als agents «comprats» per Cursach, aquests donaven pallisses a membres de la competència estrangera que després eren detinguts pel Grup d'Estrangeria, i finalment eren expulsats del país. Segons l'acte, aquests agents eren complimentats amb festes privades en les quals hi havia cocaïna, alcohol i dones, per exemple en la discoteca Kiss, que va ser tancada per als policies que treballaven per Cursach.

Així mateix, dos agents, un d'ells investigat en la peça 'policies' utilitzava, segons es pot llegir en l'escrit del jutge instructor del cas, Manuel Penalva, «un vehicle dotat d'un equip de transmissions per efectuar labors de vigilància en benefici de Cursach».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.