Setmanari d'informació local - 138 anys

Voluntaris realitzen una jornada de neteja en el mirador de l'Entreforc

14109

Una vintena de voluntaris participar el cap de setmana passat en una jornada de neteja en el mirador de l'Entreforc, en una activitat que s'emmarca en el desè aniversari de la declaració de la Serra de Tramuntana com a paratge natural. La Direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat ha organitzat aquesta activitat de voluntariat ambiental que ha consistit en la recollida dels residus que hi havia sota el mirador.

En la iniciativa ha participat una vintena de voluntaris, dels quals 15 són escaladors de la plataforma 'Units per conservar'. L'Ajuntament d'Escorca, el propietari de la finca i l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) també han col·laborat activament.

En concret, el grup d'agents de medi ambient i la direcció del Paratge Natural s'han encarregat de la coordinació tècnica de la jornada. La idea de dur a terme aquesta activitat ha sorgit com a resposta a la demanda de la plataforma ciutadana d'eliminar el volum d'escombraries que hi havia i de contribuir a la conservació del lloc i dels seus valors naturals i paisatgístics, seguint la dinàmica de l'activitat duta a terme el passat mes de juny en el mirador de la Creueta (Pollença) i d'una sèrie d'actuacions de neteja del paratge en zones de difícil accés.

Durant el matí els voluntaris van recollir tot tipus de residus amb els quals van omplir dos contenidors i un sac de ferralla, que l'Ajuntament d'Escorca s'encarregarà de gestionar correctament. Atès que es tracta d'un lloc situat en una zona de gran importància ambiental i paisatgística, emblemàtic en la Serra de Tramuntana, aquesta activitat es considera d'interès prioritari per motius de conservació d'hàbitats i de manteniment de la qualitat paisatgística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.