Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca exigeix a l’Estat que inverteixi en la connectivitat de les Balears

14131

Més per Menorca ha exigit a l’Estat espanyol que inverteixi en la connectivitat de les Balears perquè el transport actual és insuficient i molt car.

En la mateixa línia, aquest dimarts, el diputat Nel Martí ha fet una qüestió al Govern perquè aquest valoràs la decisió del Govern espanyol de vetar la Proposició de Llei de modificació del REB que hauria possibilitat una tarifa màxima entre illes.

Al respecte del vet, Martí ha dit que Més per Menorca no pot acceptar «de cap de les maneres» que el Govern espanyol rebutgi un acord unànime del Parlament per segona vegada. A més, Martí ha afirmat que l’argument pressupostari «no s’aguanta» perquè el 2017 l’Estat va dedicar prop de 3700 milions d’euros a l’AVE mentre que «només» 449 milions es varen dedicar al transport aeri o marítim.

Per això, Martí ha lamentat que l’Estat no pugui «trobar 10 o 20 milions d’euros per millorar la connectivitat de les illes». El diputat ha recordat que, tot plegat, malgrat que el 25 % dels ingressos d’AENA provenen d’aeroports de les Balears i ha criticat «la manca de capacitat de decidir sobre els nostres aeroports i ingressos». Cal recordar que aquest dies s’ha conegut la fallida de la companyia aèria Monarch que deixarà sense vols internacionals l’illa de Menorca durant tot l’hivern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.