Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] El rei compareix per televisió i assegura que «són moments difícils però els superarem»

14145

A les 21:00h d’aquest dimarts 3 d’octubre el rei de l’estat espanyol, Felipe VI, ha comparegut davant la societat. Ho ha fet en un comunicat televisiu, on en sis minuts ha intentat fer una radiografia de l’actualitat política, a més d’intentar donar un missatge esperançador per a tots els ciutadans.

El cap de l'estat ha començat el discurs afirmant que, davant la «situació d'extrema gravetat» que han creat a Catalunya els qui volen «fer fallida de la unitat d'Espanya i la sobirania nacional», és «responsabilitat dels legítims poders de l'estat assegurar l'ordre constitucional i el normal funcionament de les institucions». També ha recalcat que «determinades autoritats de Catalunya» han incomplit «de manera deliberada» la Constitució i l'Estatut d'Autonomia i han «vulnerat de manera sistemàtica les normes aprovades legalment i legítima, demostrant una deslleialtat inadmissible cap als poders de l'estat».

L'1-O ha motivat el primer missatge televisat que el Rei dirigeix als espanyols des que va ser proclamat en 2014, al marge del tradicional discurs de Nadal i de les seves intervencions en actes institucionals. En ell, Felipe VI, ha volgut transmetre als espanyols «que viuen amb desassossec i tristesa aquests esdeveniments un missatge de tranquil·litat, de confiança i també d'esperança». «Són moments difícils però els superarem», ha dit.

A més, s'ha dirigit específicament als ciutadans que viuen a Catalunya i viuen «amb preocupació la conducta de les autoritats autonòmiques». «Els dic que no estan sols ni ho estaran, que tenen tot el suport i la solidaritat de la resta dels espanyols i la garantia absoluta del nostre Estat de Dret en la defensa de la seva llibertat i dels seus drets». També s’ha dirigit a tots aquells favorables al dret de decidir democràticament. A aquests el cap d’estat els ha explicat que la democràcia espanyola «ofereix vies constitucionals perquè qualsevol persona pugui defensar les seves idees respectant la llei», ja que si no és així «no hi ha una convivència democràtica en pau».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.