Setmanari d'informació local - 138 anys

Marquen la casa d'un valencià a Palma per penjar una estelada al balcó

14165
Imatges de la porta de la casa i del balcó

Un valencià que resideix a Palma s'ha trobat la porta del pis on viu marcada amb una 'X' aquest dimecres. Davant la violència policial que varen patir els ciutadans de Catalunya el passat 1 d'octubre per la celebració del referèndum, l'al·lot va voler mostrar la seva solidaritat i va penjar una bandera estelada al balcó.

El veí de Palma ha explicat que la bandera portava dos dies penjada sense haver tengut cap problema. No obstant això, aquest dimecres s'ha trobat la porta del pis que comparteix pintada amb esprai amb una 'X' negra. «Conscient de què, de vegades, els lladres fan marques d'estes per assenyalar les cases a on han de furtar, he visitat la resta de portes de l'edifici i estaven totes netes».

Per aquesta raó, ha denunciat que els han assenyalat per tenir una bandera estelada penjada al balcó. No sé què ens volen dir amb això. És una amenaça? una advertència? volen assenyalar-me, o assenyalar-nos?» Per al valencià, sigui quin sigui el motiu, no suposarà amagar la seva ideologia i ha cregut necessari visibilitzar els fets.

«Han marcat la nostra casa pel simple fet de tenir penjada una bandera. Han marcat la nostra casa com a l'Alemanya dels anys 30 marcaven les cases dels jueus, o als Estats Units dels anys 50 marcaven les cases dels comunistes. Això és una mostra, ara viscuda en primera persona, del gravíssim context en què estem clavats i de com el feixisme, emparat per la permisivitat de l'estat, repunta amplament sense cap tipus de por», ha explicat.

Per acabar, l'al·lot ha remarcat que és important no cedir davant les amenaces, coaccions o agressions «perquè això seria caure derrotats davant el feixisme. Feixisme com el que apallissa gent pels carrers, feixisme com el que justifica la violència davant tot un poble, feixisme com el que marca les cases de les persones que tracten de mostrar solidaritat amb els pobles oprimits».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.