Setmanari d'informació local - 138 anys

Anticorrupció detecta ràpidament possible tràfic d'influències en algun contracte de MÉS

14169

La Fiscalia Anticorrupció ha registrat una querella criminal per prevaricació i tràfic d'influències en l'adjudicació d'uns contractes del Govern contra l'exconsellera de Transparència, Ruth Mateu; el director general de Turisme, Pere Muñoz; l'exdirector general de Cultura, Jaume Gomila; l'ex cap de campanya de MÉS, Jaume Garau i l'exdirector de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Josep Ramon Cerdá, així com altres membres de la consultora Regio Plus per haver obtingut contractes de la Conselleria de Cultura que no es presentaren a concurs públic.

La Fiscalia ràpidament va obrir, aquest passat mes d'abril diligències d'investigació dels contractes realitzats entre la Conselleria de Cultura i la consultora Regio Plus. Des de llavors, el Ministeri Fiscal s'ha encarregat d'inspeccionar tots els contractes adjudicats per a la realització d'estudis per la Conselleria, per valor de 154.000 euros, mitjançant un procediment negociat sense publicitat.

Cal recordar que després de conèixer-se la notícia, MÉS per Mallorca va obrir un procés per formalitzar l'expulsió del cap de campanya, mentre que, per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, va anunciar la dimissió de Mateu. La ja exconsellera va defensar llavors que no havia comès «cap irregularitat» i va assegurar que dimitia «per donar exemple».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.