Setmanari d'informació local - 138 anys

Els sons de la música antiga tornen a Palma

14201

Palma acollirà del 7 d’octubre al 4 de novembre el cicle Música Antiga, que organitza l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística. El cicle té com a principal objectiu mesclar el patrimoni històric artístic del les esglésies de Palma, que formen part del patrimoni cultural de Ciutat, amb el patrimoni musical dels segles XIII fins al XVIII. Els músics que participen en el cicle interpreten peces antigues que recuperen per a l’ocasió, i molts fan servir instruments musicals originals de l’època.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha destacat que entre música i arquitectura, «el cicle ens porta a fer un viatge en el temps. «Cal destacar que tots els concerts són gratuïts», ha dit Carrió. També s’ha volgut apostar per la descentralització de la cultura i, per això, les actuacions es faran a diferents barris «per gaudir de tota la música a qualsevol part de la ciutat».

Programa

El programa del cicle es compon de les següents actuacions:

  • Rosa Zaragoza. 7 d’octubre, a les 20 h a l’església de la Porcíncula. Interpretarà “Antigues i jueves... cançons sefardites”. Cançons menys conegudes i donar-les a conèixer.

  • Cinta del rose. Les Vilaneles de Girolamo Kapsberger”, amb Soledad Cardoso, Edwin García, Ferran Pisà. Dissabte 14 d’octubre, a les 20 hores al Monestir de Santa Maria de la Real. El concert es basa en composicions de Kapsberger. L'acompanyament instrumental està compost per una guitarra de cinc ordres i una tiorba, instruments propis de la música italiana de festa popular al segle XVII i que Kapsberger coneixia i tocava.

  • Vents Antics”, amb la Banda Municipal de Música de Palma. Divendres 20 d’octubre, a les 20 hores. Interpretaran peces de música antiga transcrites especialment per a la banda.

  • Música Excelsa (joies musicals del segle XVII)” amb Blai Consort (Blai Justo i Guillermo Femenías), que actuaran als Sagrats Cors el dissabte 28 d’octubre a les 20 hores. La formació mallorquina es caracteritza per explorar la música barroca fent servir instruments i criteris històrics.

  • Il spiritillo Brando”, de La Ritirata, amb Tamara Lalo, Daniel Zapico, David Mayoral i Josetxu Obregón, que actuaran a l’església de Santa Margalida a les 20 hores. La formació es dedica a la interpretació històrica amb la intenció de redescobrir repertoris del barroc, classicisme i primer romanticisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.