Setmanari d'informació local - 138 anys

El consens marca el Ple del Consell Social de la Llengua Catalana

14227

Aquest dijous s'ha celebrat al Parlament el Ple del Consell Social de la Llengua Catalana. El Consell Social de la Llengua Catalana és un òrgan d'assessorament i consulta en matèria lingüística adscrit a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. L'integren persones i entitats representatives de les Balears, les quals són convidades a participar de forma activa en la planificació de les accions promogudes pel Govern per incorporar o reincorporar la llengua catalana als usos socials que li pertoquen com a llengua oficial.

En el Ple d'aquest dijous, després de l'aprovació de l'acta de la sessió anterior, s'ha aprovat el document elaborat per la Ponència Sectorial de Sanitat presidida per Isidor Marí. La Ponència Sectorial de Sanitat es va constituir el 13 de gener de 2017 i de llavors ençà ha duit a terme diferents reunions I sessions de feina. El document Anàlisi de la situació lingüística del sector sanitari a les Illes Balears s'ha aprovat per unanimitat.

També, s'ha valorat i posteriorment aprovat el document el·laborat per la Ponència de Planificació. Fanny Tur consellera de Cultura, Participació i Esports ha recordat que l'encàrrec que es va fer a la Ponència de Planificació el juliol passat va ser «revisar el marc normatiu en els aspectes que directament o indirectament, regulen els usos lingüístics o els afecten, a fi de detectar-hi necessitats i mancances, i de proposar iniciatives legislatives orientades a corregir-les, incloent-hi les previstes en el Pla d'Actuacions en Matèria de Política Lingüística per al Quinquenni 2016-2021. Aquesta proposta s'entén que ha de servir d'orientació per a l'acció legislativa institucional». S'ha donat compte de les accions contemplades al Pla d'Actuacions dutes a terme fins ara. El document Anàlisi del marc normatiu en matèria lingüística a les Illes Balears també ha estat aprovat per unanimitat.

La consellera Fanny Tur ha agraït la feina feta als membres de les dues Ponències i ha encoratjat a les entitats i persones allà reunides a seguir treballant en el camí de la normalització lingüística. Per la seva part, el vicepresident del Govern, Biel Barceló ha remarcat que és precisament «en aquests moments tan difícils per la democràcia, quan més hem de cuidar la nostra llengua».

Finalment, és necessari remarcar que el Ple del Consell Social de la Llengua Catalana és un òrgan de participació reactivat durant aquesta legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.