Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi denuncia la «mala gestió» dels Casals d’Entitats de Palma

14275
El PI ha denunciat «la mala gestió» que l’Ajuntament de Palma està demostrant amb els Casals d’Entitats. | Arxiu

El PI Palma ha denunciat aquest dissabte  «la mala gestió» que l’Ajuntament de Palma està demostrant amb els Casals d’Entitats. «No només està incomplint la mateixa reglamentació d’usos, sinó que quan intenta donar solucions ho fa amb criteris partidistes i sense donar una resposta adequada a les entitats que, bé o malament, ocupen aquests espais des de fa anys», ha assegurat.

A més, segons el partit, «Cort també perjudica la resta d’entitats de Palma que, en concurrència no competitiva, transparència i objectivitat, també tenen dret a fer un ús normal d’aquests espais».

En aquest sentit, El Pi Palma ha reclamat a l’Ajuntament una actuació «més transparent, justa i responsable de l’Hotel d’Entitats». El partit ha volgut recordar que l’any 2009 l’Ajuntament de Palma va posar en marxa l’Hotel d’Entitats en un espai de 1.200 m2 que ocupa la tercera planta del mercat del Camp Redó, «per tal que una trentena d’associacions de Palma poguessin disposar del seu propi espai, amb despatxos i sales múltiples».

La realitat va ser, no obstant això, que l’any 2012 «la Federació d’Associacions de Persones Majors de Palma va passar a ocupar aquest espai, sembla que en exclusiva, i el va destinar a seu social d’aquesta entitat».

Reglament establert 

«L’any 2015 l’actual equip de govern, amb la regidora de participació, Eva Frade FRADE al front es va proposar regular els usos de l’Hotel d’Entitats i va advertir a la Federació que havia de regularitzar la seva situació, no ocupar de forma permanent les instal·lacions i no usar-les com a seu social, situacions que l’actual reglament de funcionament dels Casals de Barri, aprovat l’any 2014, prohibeix expressament», ha assegurat el partit.

Segons ha explicat El Pi, no ha estat fins al mes d’octubre d’enguany que el Departament de Participació de l’Ajuntament de Palma «ha decidit reordenar els espais, cedint l’ús per un any a la Plataforma del Voluntariat i notificar a la Federació d’Associacions de Persones Majors de Palma que havien d’abandonar unes instal·lacions que, segons l’Ajuntament, ocupen des de fa cinc anys sense cap autorització formal».

«Una situació d’irregularitat contra la qual cap responsable municipal, ni d’aquesta ni de l’anterior legislatura, havien actuat, ni més ni menys, durant els cinc anys que fa que aquesta entitat ocupa l’espai», han sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.