Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Fires d'Inca aposten per incorporar noves activitats sense deixar de banda la tradició

14295

El cap de setmana del 21 i 22 d'octubre donarà el sus a les 3 Fires d'Inca. Tot un seguit d'activitats que durant tres setmanes convertiran la ciutat en un punt de referència a la tardor de Mallorca. El Batle, Virgilio Moreno, la regidora de Fires, Antònia Maria Sabater, representants del Consistori, associacions, clubs i entitats locals han participat de la presentació d'aquest esdeveniment amb el qual comença la «temporada alta» de visitants a Inca. «Amb el temps totes les fires han anat canviant, fins i tot han sortit fires de qualsevol temàtica, però les genuïnes, les autentiques, les tradicionals continuen essent les fires d'Inca. Per això, volem que les fires d'Inca mantenguin l'essència de trobada d'inquers i visitants i que tots, plegats, en participin», ha explicat Sabater.

Per part de l'organització s'ha posat especial èmfasi a introduir novetats per atreure a nous públics i a mantenir tots aquells esdeveniments que són l'essència de les Fires. Amb aquests objectius s'ha elaborat un programa «equilibrat» per tal de fomentar-ne la participació. «Volem aprofitar aquest flux de gent, per oferir-li: mercat, festa, espectacle, cultura, teatre, esport, circ, gastronomia... la majoria organitzats directament per l'Ajuntament i molts d'altres amb participació de les diferents associacions i entitats de la ciutat», ha comentat Sabater. A més, poder comptar amb una completa oferta comercial i de restauració, segons, l'organització fan més atractives les Fires d'Inca.

De nou, s'aposta per començar les activitats en dissabte. Així el pròxim 21 d'octubre s'iniciarà la Primera Fira - Fira de la Terra, on, com és costum, hi haurà plantes, jardins i productes de la terra. A aquest cap de setmana trobarem dues novetats: per una banda la primera Fira del Reciclatge, on es podrà gaudir amb l'obra envaSOS de Joan Lacomba; i per l'altra banda a la plaça de toros hi haurà una subhasta de xots. Ambdós actes reuneixen els objectius de novetat i tradició. A més durant aquests dos dies la gent que visiti Inca podrà trobar actes pels més petits com Ecojuga i Ludopeques, la II Nit del Vi, la segona edició de Salut Ecologia, la X Fira de la Sostenibilitat o l'acte solidari «Cuines de Campanya» en favor de Mallorca Sense Fam.

La Segona Fira – Fira de l'Oci se celebrarà el cap de setmana del 28 i 29 d'octubre. Els esdeveniments principals estan relacionats amb l'esport i el motor, però també com ja es començà fa dos anys, es dóna importància a tot allò que té a veure amb els infants i els joves. Per això la Fira del Motor, la col·laboració dels diferents clubs esportius, federacions i associacions, fan que els carrers d'Inca tenguin activitat durant tot el dia. A més es podrà gaudir d'una nova edició de la Fira de la Ciència i de la Tecnologia o la V Cursa de sa Galleta. Però l'autèntica novetat serà Pa i Coses – Fira del pa tradicional i del producte local. «Aquest esdeveniment ens fa especial il·lusió per la importància que han tengut els forns a la nostra ciutat i, a més, creim que servirà per col·laborar a la promoció que es fa del consum, recuperació i elaboració del Pa», ha dit Moreno. Els més petits rebran la visita del Traps, uns dracs curiosos, simpàtics i entremaliats que passejaran per la ciutat.

El primer cap de setmana del mes de novembre – els dies 4 i 5 de novembre – serà el torn de la Tercera Fira – de l'Art. Si bé el punt fort és el Mercat Medieval amb tota l'oferta d'esplai, gastronomia i artesania, enguany s'ha introduït la I Fira del Disc. «Es tracta, amb aquest esdeveniment, d'augmentar la presència de la música a les Fires, i pensam que pot ser un punt de referència per a col·leccionistes», ha dit Sabater. Els visitants i els inquers, també podran gaudir d'altres actes com la segona edició del Rata Market, el festival Inca Sound, i, pels més petits, el Circ Bover presentarà els espectacles: Nòmades, Bambú Circ i el Cirquet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.