Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Oliver: «Ni Declaració Unilateral d'Independència ni 155, volem seny i diàleg»

14301

Un dia abans que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, comparegui al Parlament de Catalunya, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver, ha volgut deixar clar que els socialistes de les Balears no volen «ni Declaració Unilateral d'Independència ni aplicar l'article 155 de la Constitució, demanam seny i diàleg».

En aquest sentit, Oliver ha defensat que cap d'aquestes dues postures «arreglaria la situació actual sinó més bé al contrari, augmentaria la confrontació i faria més grossa la fractura».

La portaveu socialista ha lamentat que a dia d'avui «la societat està dividida i crispada, amb una escalada constant de confrontació com la que es va viure dissabte a Palma, amb una agressió a la paradeta de l'Assemblea Sobiranista i a una persona durant la manifestació, la qual cosa condemnam i rebutjam absolutament».

Per això, Oliver ha insistit que encara «som a temps pel diàleg i perquè s'instauri el seny», motiu pel qual ha demanat a Rajoy i a Puigdemont «que s'asseguin sense condicions i cerquin una solució a aquest problema que fa estona que advertim que existia».

La portaveu ha criticat que «el PP només ha oferit silenci davant el problema català i més en concret Rajoy, que no ha fet absolutament res per afrontar-lo i intentar arribar a acords». Una actitud molt diferent a la del Partit Socialista, segons Oliver, que «ha posat damunt la taula una solució, com és la d'una reforma constitucional que ens permeti tenir un Estat federal en el qual les comunitats autònomes trobin un millor encaix».

Finalment, Oliver ha reconegut que «hi ha una gran part de la societat catalana que no se sent còmoda amb el sistema institucional que tenim i l'Estat de les autonomies no dóna cabuda a les seves expectatives», per la qual cosa «és el moment d'abandonar el camí de les intransigències i de trobar una solució que no siguin les porres, ni el silenci, ni la Declaració Universal d'Independència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.