Setmanari d'informació local - 138 anys

El SOIB contracta més de 300 joves qualificats per treballar en el que s'han format

14305

El Govern ha impulsat la contractació de 314 joves qualificats a través del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), els quals treballaran en la Universitat de les Illes Balears (UIB) i en el sector públic instrumental. Segons ha la presidenta del Govern, Francina Armengol, s'oferiran contractes de 15 mesos a joves en atur d'entre 18 i 29 anys.

D'aquesta manera, els contractats podran tenir una primera feina relacionada amb allò que han estudiat, ja ben siguin estudis universitaris o grau superior de Formació Professional. Aquests joves treballaran en uns 50 projectes del sector públic instrumental del Govern i la UIB. La iniciativa compta amb un pressupost d'uns sis milions d'euros, cofinançats pel Fons Social Europeu, amb càrrec al Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 i a la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

Durant l'acte, Armengol ha destacat la importància d'aquesta iniciativa, que aposta per «l'economia del coneixement, el respecte pel medi ambient, la recerca i la innovació». A la presentació del programa 'SOIB Joves Qualificats' també han participat el rector de la UIB, Llorenç Huguet; el vicepresident del Govern, Biel Barceló; i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela.

Primera oportunitat de feina

Dels 314 joves, 99 treballaran en la UIB (89 en la UIB i 10 en el Fueib) i 215 en organismes depenents del Govern, com són Abaqua, Serveis Ferroviaris de Mallorca, Fogaiba, Institut Balear de la Joventut o la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència.

El programa té l'objectiu de donar una primera oportunitat d'ocupació a aquells joves que s'han format, perquè puguin tenir un treball relacionat amb allò que han estudiat i puguin així millorar les seves futures oportunitats de treball en el seu àmbit formatiu. A més del que s'ha presentat avui, 'SOIB Joves Qualificats' compta amb una altra convocatòria, destinada a les entitats locals i que ja es va engegar l'any passat.

D'aquesta manera, ajuntaments, consells insulars i altres entitats locals tendran l'oportunitat de contractar a joves qualificats en una convocatòria que té una assignació pressupostària d'uns nou milions i que comptarà amb uns 500 beneficiaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.