Setmanari d'informació local - 138 anys

S’ajorna la prohibició de l'ús de bosses de plàstic als comerços

14313

L'Ajuntament de Palma ha decidit ajornar fins a gener de 2019 l'eliminació de l'ús de bosses de plàstic a comerços, prevista en l'Ordenança Municipal de Residus i Neteja per a gener de 2018. L'objectiu és poder pactar amb el sector comercial la transició. Segons ha informat el Consistori palmesà, arran d'aquesta decisió, la Federació d'Empresaris de Comerç de Balears (Afedeco) ha avançat que retirarà el contenciós que havia interposat en aquest punt de la nova Ordenança Municipal.

Després d'una reunió amb la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, el president d’Afedeco, Rafel Ballester, ha manifestat que la seva voluntat és col·laborar amb l'Ajuntament per fer efectiva l'eliminació de les bosses i per conscienciar els comerciants perquè s'hi impliquin. Una vegada s'estableix un nou termini d'aplicació i s'amplia el temps de transició, «la nostra voluntat és contribuir a reduir aquest tipus de bosses i respectar el medi ambient», ha dit.

Truyol ha recordat que cada any s'utilitzen a Europa més de 100.000 milions de bosses, cada família en consumeix unes 40 cada mes i la majoria acaba en abocadors, incineradores o dispersions en els ecosistemes. Per això, ha agraït a Afedeco la seva voluntat de col·laborar amb l'Ajuntament en la tasca de consens i conscienciació per avançar cap a l'eliminació d'aquest producte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.