Setmanari d'informació local - 138 anys

Inaugurada l’exposició 'Viure sense màscares, créixer sense barreres' a Son Espases

14361

L'Hospital Son Espases ha inaugurat aquest dimarts l'exposició 'Viure sense màscares, créixer sense barreres' que es mantindrà instal·lada en el vestíbul de rehabilitació fins al 27 d'octubre. L'exposició està composta per vint-i-nou pintures, que simbolitzen les màscares que utilitzen per protegir-se els pacients amb trastorns mentals, i unes barreres que són les que han de sortejar en el seu dia a dia, ha explicat en un comunicat la Conselleria de Salut.

El director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el director mèdic, Javier Murillas; el director d'infermeria, Juan Manuel Gavala; la directora del IBSMIA, Isabel Flórez, i el professor Jaume Mateu, han inaugurat l'exposició. 

Els trastorns mentals són el problema de salut més comú al que s'enfronten els nins i els joves en edat escolar. Un de cada cinc nins o joves pateix o patirà un trastorn de salut mental abans dels 18 anys. El 80 per cent dels trastorns mentals crònics comencen durant la infància. L'Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l'Adolescència (Ibsmia) és l'organisme responsable de l'avaluació, el diagnòstic i el tractament de tots els nins i joves de les Balears que tenen un trastorn mental greu. Disposa de cinc unitats comunitàries de consultes externes (tres a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa), un Hospital de Dia i una Unitat d'Hospitalització Breu per a pacients que presenten trastorns de salut mental de gravetat elevada i/o amb un alt risc.

Els professionals de l’Ibsmia van atendre a Mallorca 1.600 nous pacients el passat any i van realitzar 27.000 consultes. L'Hospital de Dia va atendre 120 pacients i en la Unitat d'Hospitalització es van registrar 168 ingressos, amb una estada mitjana de 12 dies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.