Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IbDona elaborarà un pla contra el tràfic de dones i nines amb finalitats d'explotació sexual

14425

El Consell de Govern ha encarregat a l'Institut Balear de la Dona (IbDona) que elabori, en el termini d'un any, un pla contra el tràfic de dones i nines amb finalitats d'explotació sexual per definir línies de treball estratègiques i campanyes de sensibilització. Així ho ha anunciat la portaveu adjunta del Govern, Fina Santiago, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, en la qual ha explicat que, segons dades de la Universitat de les Illes Balears (UIB), unes 2.300 dones exerceixen la prostitució a les Illes, en les quals es calcula que hi ha entre 90.000 i 100.000 clients d'aquests serveis.

El pla que elaborarà l'IbDona es farà «des de la perspectiva dels drets humans» i tendrà un enfocament transversal per coordinar a diverses institucions. Aquest pla es desenvoluparà en col·laboració amb els agents socials i institucionals que intervenen en aquests camps, per garantir l'efectiva protecció, recuperació i integració sociolaboral de les víctimes. A més, el pla també estarà enfocat, en matèria de prevenció i sensibilització, als consumidors de serveis sexuals.

La portaveu adjunta del Govern ha defensat que l'explotació sexual és una «forma d'esclavitud i de violència de gènere» i que suposa, a més d'una «vulneració dels drets humans», una «cruel manifestació de la desigualtat i la feminització de la pobresa». Així mateix, ha recordat que en els darrers tres anys s'han desmantellat a les Balears tres pisos en els quals s'exercia la prostitució amb menors.

L'acord del Consell de Govern compleix amb una proposició no de llei aprovada per la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament. Amb aquesta iniciativa, el Govern també vol manifestar el seu compromís en la lluita contra l'explotació sexual.

El Consell de Govern també ha acordat manifestar la ratificació i la seva adhesió al Pla Integral contra la Tracta de Dones i Nines amb finalitats d'Explotació Sexual aprovat pel Govern d'Espanya, i s'ha unit al compromís per prevenir, reprimir i sancionar la tracta de dones amb finalitats d'explotació sexual, tal com estableix el Protocol de Palerm del 2000.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.