Setmanari d'informació local - 138 anys

La Xunta xifra en 57 els incendis que romanen actius a Galícia

14469

La Xunta xifra en 57 els focs forestals que romanen actius a Galícia a la matinada de dilluns. L'onada d'incendis ja s'ha cobrat la vida de tres persones, dues a Nigrán (Pontevedra) i una a Carballeda de Avia (Orense).

D'això ha informat, en declaracions a la TVG, el director xeral d'Ordenació Forestal, Tomás Fernández-Couto, qui ha afirmat que Galícia ha registrat 210 focs al llarg del cap de setmana, 125 en la jornada de diumenge. D'ells, segons Fernández-Couto, 60 s'han iniciat a partir del capvespre, cosa que ha obligat els mitjans d'extinció a repartir-se en nous incendis i noves situacions.

El responsable de Muntanyes de la Xunta ha indicat que són tres els factors que han derivat en l'onada d'incendis que deixa Galícia en una situació crítica.

D'una banda, una activitat incendiària tremenda protagonitzada per «delinqüents homicides"; sumat a la situació climàtica extrema que viu Galícia amb altes temperatures; i, finalment, els vents sud amb ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora. A més, ha assenyalat que aquests vents han provocat l'entrada d'incendis procedents del nord de Portugal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.