Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB insisteix a denunciar les irregularitats de Demarcació de Costes

14519

El GOB ha presentat aquest mes un recurs de reposició davant la Demarcació de Costes de les Illes Balears a l’autorització que permet les obres de reforma del tram II del passeig de la platja d’Alcúdia.

El recurs es basa principalment que aquestes obres així com l’ocupació dels terrenys de domini públic marítim terrestre solament es poden realitzar mitjançant una concessió administrativa, tal com especifica l’article 64 de la llei de costes i l’article 131 del seu reglament, per a les obres i instal·lacions no desmuntables.

A més també s’al·legava a favor de la recuperació d’uns 5.000 m2 de zona de domini públic marítim terrestre, actualment usurpada per particulars, en una franja que va des de el pont del Canal Nou fins el carrer Gessamí.

Aquestes al·legacions encara no han estat contestades ni resolt la concessió sol·licitada, «resultant sorprenent que es puguin autoritzar unes obres sobre uns terrenys no aptes per a elles i a més sense el títol habilitant escaient». El GOB denuncia que resulta una pràctica comuna de la Demarcació de Costes de les Illes Balears la vulneració constant, i quasi sistemàtica, de les determinacions de la Llei i Reglament de Costes, tant en l’autorització d’obres de caràcter permanent per manca de la preceptiva concessió administrativa com en les instal·lacions i explotacions de temporada on ja en varies ocasions hem manifestat l’atorgament irregular de centenars d’autoritzacions a particulars i empreses incomplint el procediment legal establert.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.