Setmanari d'informació local - 138 anys

Calvià proposa la desclassificació de 86 hectàrees de sòl urbà i urbanitzable

14545

L'Ajuntament de Calvià ha presentat aquest dimarts la proposta de l'avanç del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi en la qual s'inclou la desclassificació de 86,01 hectàrees de sòl urbà i urbanitzable. Així mateix, segons ha recollit en un comunicat el Consistori, proposa la protecció de tot el sòl rústic del terme municipal i la creació de quatre nous grans parcs que representen un total de gairebé 1 milió de metres quadrats.

Està previst que la proposta de l'Avanç del PGOU de Calvià vagi al ple del mes d'octubre per a la seva posterior exposició pública de dos mesos, perquè es puguin realitzar aportacions. El batle, Alfonso Rodríguez Badal, ha explicat que la revisió del PGOU respon al compromís aconseguit en els acords d'investidura i a la necessitat d'ordenar el municipi des d'una visió global, i no des de modificacions puntuals.

L'avanç contempla propostes tant urbanes com a mediambientals i actuacions estratègiques en els diferents nuclis del municipi, així com millores en l'estructura general viària, a la xarxa de transport públic i en les infraestructures de depuració, sanejament, xarxa de pluvials i aigua potable. 

Així mateix, al marge de les tres Reserves Estratègiques de Sòl que existeixen a Calvià per a la construcció d’habitatges de protecció oficial, l'avanç del Pla contempla un urbanitzable en el conegut com a triangle de Son Bugadelles, en el qual es proposa la construcció d'unes 800 habitatges protegits en un ecobarri.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.