Setmanari d'informació local - 138 anys

Sànchez i Cuixart afirmen que estan animats i que seguiran «lluitant des de la presó»

14547

El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha anunciat que el president de l'entitat, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium, Jordi Cuixart, estan animats, «amb la moral molt elevada i disposats a seguir lluitant des de la presó». Ho ha dit en la concentració en suport a Sànchez i Cuixart a l'avinguda Diagonal de Barcelona, en la qual ha intervingut al costat del portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

Ha explicat que els advocats han pogut parlar amb Sànchez i Cuixart aquest migdia: els han traslladat que estan «forts, segurs i plens de coratge», i han volgut agrair als ciutadans totes les mostres de suport. Alcoberro els ha qualificat de presos polítics de l’estat espanyol, i ha avisat que, «per moltes persones que empresonin, sempre hi haurà relleus perquè hi ha un magnífic poble que és el poble de Catalunya».

Marcel Mauri ha cridat a seguir reivindicant «en pau i amb serenitat, però amb la màxima determinació» la llibertat, els valors democràtics i la sobirania de Catalunya, i ha dit que ni tan sols durant el franquisme es va empresonar  líders com Sànchez i Cuixart. Tots dos han agraït la participació massiva en la concentració perquè els dóna «molta força», i el públic ha respost amb aplaudiments i crits de 'No esteu sols'.

Manifest de les entitats

Durant la concentració s'ha llegit un manifest al que ha posat veu l'actriu Sílvia Bel, amb els membres del Secretariat de l’ANC i de la Junta d'Òmnium Cultural sobre l'escenari. En el manifest s'exigeix l'alliberament de Sànchez i de Cuixart, l'empresonament dels quals ha estat «un gran error que posa en risc els valors democràtics», i apel·la a la intervenció de les institucions europees.

«Les entitats no hem comès cap delicte i no aconseguiran desactivar-nos ni trencar la nostra cohesió social», avisa el text, en el qual també s'avisa que res podrà frenar-los perquè es tracta d'una lluita transversal que no va de noms propis. A més, les entitats asseguren que l'empresonament és injust i il·legal, i que per això els líders sobiranistes han de ser alliberats immediatament: «No demanem clemència, exigim justícia».

La concentració ha culminat amb cinc minuts de silenci, durant els quals els milers de participants han encès espelmes i han mostrat missatges reclamant llibertat i demanant ajuda a Europa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.