Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de dues-centes mil persones viuen en risc de pobresa o exclusió social a les Balears

14581

En el marc del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, que se celebra el dia 17 d'octubre, la Xarxa per a la Inclusió Social. EAPN-Illes Balears vol posar en relleu que l'arxipèlag més de dues-centes mil persones viuen en risc de pobresa o exclusió social. En aquest sentit, tot i que les Balears són la Comunitat Autònoma que ha registrat un major creixement del seu PIB en termes de volum a nivell estatal, gràcies al 'boom turístic' i la reactivació del sector de la construcció, es fa palès que el PIB i la pobresa no van de mà.

Gairebé cinquanta mil persones de l'arxipèlag sobreviuen amb menys de 342 euros mensuals. Altrament, 41.000 persones pateixen privació material severa, una de les posicions més greus en l'escala de la vulnerabilitat que fa referència a la impossibilitat d'accedir a béns considerats bàsics per la societat.

Pel que fa a la baixa intensitat de feina per llar, 58.000 persones es troben en aquesta situació. Des de l'EAPN-Illes Balears es vol destacar la pèrdua del factor inclusiu del treball. 

Una altra dada molt preocupant de l'informe és que un 52,8 % és a dir 97.770 dels pensionistes de les Balears reben una renda inferior al llindar de la pobresa, amb la qual cosa és bastant complicat que aquestes persones tenguin alguna possibilitat de sortir de la pobresa. Així mateix, 21.382 pensionistes pateixen pobresa severa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.