Setmanari d'informació local - 138 anys

Fiscalia acusa el director de l'ATB d'«afavorir arbitràriament» Garau

14583

La querella de la Fiscalia Anticorrupció pels contractes a empreses de Jaume Garau en les Conselleries de Turisme i Cultura acusa el director gerent de l'Agència Balear de Turisme (ATB), Pere Muñoz, d'«afavorir arbitràriament» l'excap de campanya de MÉS , Jaume Garau, fraccionant un contracte de 80.000 euros.

La Fiscalia sosté que hi havia una única unitat operativa i funcional en el baròmetre encarregat des de la Conselleria de Turisme però els querellats «varen acudir al fraccionament del contracte, expressament prohibit per la legislació administrativa».

Amb això, segons la Fiscalia el director de l'ATB va afavorir Garau, «amb qui mantenia una relació personal, professional i de partit».

La querella es dirigeix contra l'exconsellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu; l'exdirector general de Cultura, Jaume Gomila, l'exdirector de l'Institut d'Estudis Baleàrics, José Ramón Cerdà; el director de l'Agència de Turisme de les Balears, Pere Puñoz, i finalment, contra l'empresari Jaume Garau.

Pel que fa a Cultura, Anticorrupció apunta que tres contractes adjudicats des de la Conselleria tenien per objecte la mateixa prestació de serveis i constituïen una unitat operativa i funcional, de manera que havien d'haver estat objecte d'un sol contracte sense adjudicació directa. No obstant això, Anticorrupció assegura que es varen fraccionar per eludir la legalitat administrativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.