Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell lluita per evitar el «rebuig social i la discriminació» dels pacients amb VIH

14669
El Consell de Mallorca ha dedicat una conferència al VIH per evitar «el rebuig social i la discriminació». | Arxiu

El Consell de Mallorca ha dedicat una conferència, dins del cicle 'Xerrades al Consell', a l’VIH per evitar «el rebuig social i la discriminació», una tasca que «no només ha de fer-se des de l'àmbit mèdic».

Així mateix, la conferència ha tingut lloc aquest divendres amb el títol 'De ser empestats a ser indetectables. Els construccions ideològiquesde la sida' a càrrec del professor de la Universitat Politècnica de València i artista visual, Pepe Miralles.

A l'acte hi ha assistit la directora insular d'Igualtat,Nina Parrón, i el director insular de Presidència i Relacions institucionals, Marc Herrera.

Així, Miralles ha explicat la seva experiència viscuda per la mort d'un amic a causa d'aquesta malaltia i tot el cúmul de sensacions que van viure tant la persona afectada com el seu cercle més proper.

Retrat d’una malaltia

Un relat que ha il·lustrat amb unes fotografies que va capturar durant aquest període i que ha exposat en diverses ocasions amb la finalitat de donar visibilitat a aquesta malaltia i, així, acabar amb els prejudicis i estigmes socials.

Finalment, el professor ha animat als presents a reflexionar sobre la situació de la malaltia en l'actualitat i ha destacat la importància de «no baixar la guàrdia» respecte de la prevenció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.