Setmanari d'informació local - 138 anys

Els criteris del Govern per a l’autorització de curses de muntanya opten al premi europeu Natura 2000

14693
Ciclo 21

Els criteris tècnics que la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha elaborat i aprovat per facilitar l’organització de curses de muntanya que transcorren dins l’àmbit dels espais de rellevància ambiental de Xarxa Natura 2000 opten al premi de conciliació d’interessos dels premis europeus Natura 2000. La candidatura es presenta de manera conjunta amb la Guía de buenas prácticas para el desarrollo de carreras por montaña en espacios protegidos, d’Europarc Espanya, en la qual es basen els criteris del Govern.

La iniciativa de la Comissió Europea consisteix en la convocatòria d’un seguit de premis anuals que reconeixen i promouen les millors pràctiques de conservació de la natura, reconeixent l’excel·lència en la gestió i la promoció de la Xarxa Natura 2000 i mostrant activitats beneficioses per a l’economia local que hi estan relacionades.

Se selecciona un guanyador dels premis en cada una de les sis categories que es convoquen: beneficis socials i econòmics, comunicació, conciliació d’interessos, cooperació i un darrer guardó que atorguen els ciutadans.

El Govern i Europarc Espanya opten al premi de conciliació d’interessos, posant com a exemple Menorca, on s’ha avaluat la 12a Volta a Menorca BTT, que ja va ser informada en base als nous criteris, i que transcorre per nou espais de la Xarxa Natura 2000, la qual concilia els interessos dels promotors i participants de la prova i minimitza els efectes perjudicials per a les zones de rellevància ambiental.

La candidatura expressa que l’assessorament de l’esdeveniment esportiu aplicant els criteris tècnics del Govern i la guia d’Europarc permet una anàlisi objectiva dels impactes ambientals, els quals, a més, no tenen cap repercussió social ni econòmica negativa. Així mateix, destaca que tant en el cas estatal com autonòmic la metodologia ha estat consensuada amb els professionals d’activitats esportives a la natura i que tindrà continuïtat.

Els criteris, que s’han elaborat amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, s’apliquen arran de la Circular del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de 17 de maig de 2017 sobre la tramitació i l’avaluació de l’afecció de les activitats esportives a espais de la Xarxa Natura 2000, publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears de 10 de juny de 2017.

Els guanyadors de les diferents categories dels premis europeus Natura 2000 es coneixeran al maig del 2018.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.