Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern crearà un centre de FP Nàutica finançat per l'impost turístic

14725

El Govern ha presentat aquest dilluns el projecte per a un nou centre de formació professional nàutica en el Port d'Alcúdia, que atendrà 200 alumnes anuals i es finançarà amb 2,5 milions d'euros del fons de l'impost de turisme sostenible.

Aquests estudis oferiran formació en reparació i manteniment d'embarcacions. El centre, annex a l'IES de la localitat, ha estat presentat aquest dilluns en el consistori municipal i a la comunitat educativa d'Alcúdia per part del vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el conseller d'Educació i Universitat, Martí March. El batle d'Alcúdia, Antoni Mir, també ha participat en la presentació del nou centre.


El vicepresident ha remarcat que el projecte «compleix amb objectius prioritaris de l'Impost del Turisme Sostenible» com «el foment de la formació per avançar cap a un model econòmic més diversificat, i el foment de l'ocupació de qualitat i en temporada baixa». Barceló ha apuntat que el sector nàutic és «estratègic» per a la diversificació econòmica i ha explicat que el finançament del nou centre es distribuirà entre dues anualitats de 2018 i 2019.

Per la seva banda, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha coincidit que és «un projecte estratègic de legislatura» i també ha posat l'accent en la col·laboració amb el sector perquè el projecte s'adapti a les seves necessitats. Negueruela, també, ha destacat que el sector nàutic és «creador de llocs d'ocupació» i «són llocs de treball que es creen durant la temporada d'hivern, que és quan es fa el manteniment i es reparen les embarcacions».

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Martí March, ha destacat la «col·laboració entre diferents departaments per fer possible un nou centre integrat», que proporcionarà «un nivell de qualificació important per als alumnes» i «els permetrà accedir a millors oportunitats d'inserció laboral».

FP Nàutica

L'oferta formativa del nou centre nàutic anirà destinada tant a nous professionals com a la formació contínua. Aquest projecte s'emmarca en el Pla de Competitivitat de les Balears. El futur centre de formació nàutica del Port d’Alcúdia oferirà més de 20 accions formatives dividides en certificats professionals de reparació d'embarcacions, cursos d'especialitats formatives incloses en el fitxer del SEPE, graus de FP reglada i titulacions de Marina Mercant en coordinació amb el Centre Integral de Formació Professional Nauticopesquera.

Es farà formació en temes com el manteniment d'elements estructurals d'embarcacions, reparació d'elements de fusta, treballs en pintura i en fibra, manteniment de motors, instal·lació de sistemes electrònics, etc. Les instal·lacions comptaran amb un taller de sistemes i un taller d'estructures, on es farà l'aprenentatge pràctic. El centre també comptarà amb un servei d'intermediació laboral nàutica del SOIB Empresa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.