Setmanari d'informació local - 138 anys

Aptur titlla Armengol de «contradictòria» en la defensa del repartiment de riquesa

14739

L’associació del lloguer turístic de les Balears, Aptur, lamenta el «discurs contradictori» de la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts al Parlament. Aptur destaca que mentre ha parlat d’una major distribució de la riquesa gràcies a les polítiques del seu Govern, «ha condemnat l’economia de la classe mitjana que es dedicava al lloguer vacacional amb una regulació que no és més que una prohibició encoberta».

«La regulació del lloguer turístic deixa fora moltes famílies que contribuïen a un turisme més sostenible, que desestacionalitza, i que redistribueix els beneficis. La modificació de la Llei Turística que aquest Govern aprovà el passat estiu ha acabat amb tot això, sense tenir en compte les repercussió per a l’oferta complementària», ha explicat el president d’Aptur, Joan Miralles. «Així doncs, no sabem ben bé a quina distribució de la riquesa es refereix, o a quina desestacionalització, quan a Palma es vol liquidar aquesta activitat econòmica».

Aptur critica que la presidenta Armengol «torni a relacionar el lloguer turístic amb el lloguer de llarga durada». La prohibició del lloguer vacacional no permetrà una rebaixa del preu de lloguer, és una afirmació sense cap base acadèmica impropia d’una governant que no té en compte tots els aspectes com l’augment demogràfic», ha dit Miralles. «Creim que el Govern comença a ser conscient que el problema de l'accés a l'habitatge no es resoldrà prohibint el lloguer turístic i ho celebram».

Finalment l’associació lamenta la «manca de reconeixement d'un sector que ha estat clau per sortir de la crisi i repartir millor els beneficis del turisme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.