Setmanari d'informació local - 138 anys

El balanç de la temporada de platges mostra el «caràcter preventiu» dels socorristes

Tot i l’augment del nombre d’usuaris a les platges de Palma i de les altes temperatures el número de rescats i evacuacions es manté estable

14763

La temporada de platges de Palma ha tancat amb 36.960 incidències, 1.134 assistències, 95 evacuacions i 32 rescats, segons s'ha informat en el balanç que s'ha realitzat aquest dimarts per fer-ho coincidir amb un simulacre d'emergències organitzat per l'Ajuntament.

La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, ha explicat que els simulacres d'emergències «ajuden a verificar que els protocols que tenim són correctes». A més, ha recordat que aquest estiu «s'ha incrementat la pressió humana a les platges».

En aquest sentit, ha explicat que els serveis de socorrisme han aconseguit «gairebé 37.000 incidències, una xifra que, en comparació d'altres anys i tenint en compte l'increment de densitat de gent, no suposa un increment significatiu». Segons ha explicat, d'aquestes 37.000 incidències, «només 32 han suposat un rescat», un fet que demostra que «la tasca més gran que estan fent els socorristes és la de prevenció». En relació als punts d'accessibilitat, s'han sol·licitat més de 600 serveis.

En concret, les xifres reflecteixen que entre maig i setembre de 2017 s'han detectat un total de 36.960 incidències (actuacions de socorristes), enfront de les 36.595 de l'any 2016. Per a l'Ajuntament, aquest fet és indicatiu del gran volum d'usuaris present a les platges de Palma, que en la seva majoria són usuaris ocasionals (turistes) que donat al seu desconeixement del medi suposen un important grup d'usuaris de risc.

A més, en aquesta temporada han tengut lloc 1.134 assistències a les 5 platges de Palma. Cal destacar l'atenció de set parades cardiorespiratòries. D'aquests dos casos, es va aconseguir revertir-ne dos. Així mateix, s'han realitzat un total de 32 rescats en l'aigua (set a Platja de Palma, tres a Cala Estada, vuit a Ciutat Jardí, tres a Can Pere Antoni i 11 a Cala Major) 29 d'elles amb resultat positiu.

D'altra banda, cal ressaltar que el 2017 perderen la vida a les platges de Palma un total de cinc persones. Cort assenyala que encara que es tracta de fets «lamentables» és una dada «a valorar tenint en compte l'increment de la pressió humana a les platges de Palma de la temporada d'estiu de 2017 i de les altes temperatures ocorregudes aquest estiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.