Setmanari d'informació local - 138 anys

'Ciutat per a qui l'habita' denuncia l'autoritarisme de l'Estat espanyol

14771

L'assemblea Ciutat per a qui l'habita manifesta el seu rebuig i condemna a «l'acció criminalitzadora, autoritària i repressiva de l'Estat espanyol». I apunten que: «des de 1978 són molts els casos en què l’Estat ha actuat de forma repressiva contra persones, entitats i moviments socials». A més, han volgut recordar «alguns dels més recents podem citar els fets de la platja de Tarajal, Operación Pandora, tancament a la UAB, rodeja el parlament, la criminalització dels joves d'Alsasua, Alfon, Arnaldo Otegi, les advocades basques, 10 de Saragossa, Pablo Hasel, César Strawberry, Valtonyc, i des del 17 d’octubre l’empresonament dels presidentes de la Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart».

Ciutat per a qui l'habita se solidaritza «amb totes les persones que pateixen les conseqüències repressives de l’Estat, amb les agredides per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i amb les que es troben sotmeses a processos de judicialització o romanen privades de llibertat en qualitat de preses polítiques per promoure i defensar la realització del referèndum de Catalunya. L’activació de l’article 155 de la constitució per part del president de l’Estat espanyol és la culminació última d’aquesta deriva autoritària i repressiva».

A més, han explicat que entenen la protesta social, l'ocupació de l'espai públic i la possibilitat de decidir com a «components intrínsecs de les persones que habiten i conviuen en un territori». «L'assetjament policial que nosaltres mateixes patírem el passat 5 d'agost durant la celebració d'un vermut veïnal a la Plaça de Cort, en el context d'una campanya de criminalització de les organitzacions que ens manifestam contra la massificació turística, s'insereix dins aquesta mateixa conjuntura».

«L’autoritarisme de l'Estat, així com el reviscolament d’actituds feixistes, que l’Estat mateix legitima i manté en la impunitat, ha tingut gravíssimes expressions violentes a tot arreu que amenacen amb el trencament de la pau social tan necessari en un moment de màxima tensió política com l’actual», sentencien.

En concret, han explicat que a Palma «no podem deixar de condemnar l'agressió patida per la companya Valeria durant una manifestació 'unionista' i la destrucció de la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca. És obvi que, avui, més enllà del que passa a Catalunya, el tarannà repressiu de l’Estat i la normalització i justificació que en fan bona part dels mitjans públics de comunicació, ens situa a totes les activistes, moviments socials i organitzacions civils en un context de risc que posa en perill la possibilitat de defensar les nostres idees amb seguretat i llibertat, sense intimidacions ni coaccions de cap mena».

Per tot això, des de l'assemblea Ciutat per a qui l'habita fan una crida als veïns de Palma perquè donin suport a les accions que es convoquin «des de l'àmbit de la defensa dels drets humans, en reivindicació del suport mutu i amb solidaritat amb les persones i col·lectius que pateixen les represàlies de l'Estat i els atacs dels grupuscles feixistes. Exigim la llibertat immediata de totes les preses polítiques, la cancel·lació de tots els processos de judicialització contra activistes i la derogació de l'anomenada Llei mordassa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.