Setmanari d'informació local - 138 anys

Quetgles: «Ens varen demanar la documentació amb males maneres i sense entendre la llengua d'aquí»

14777
Fotografia de Tomeu Quetgles quan va sortir de la comissaria

Des de La Vila del Pingüí, el magazín matinal de la ràdio Ona Mediterrània, han entrevistat aquest dimecres Tomeu Quetgles en relació al conflicte que varen tenir aquest dimarts amb la Policia espanyola.

Quatre persones caminaven per les Avingudes de Palma amb cartells contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya i varen ser aturats per la Policia espanyola davant d'El Corte Inglés. La Policia espanyola es va endur Tomeu Quetgles a la comissaria del Passeig Mallorca per no dur el DNI.

No obstant això, segons la versió de la Policia, aquestes persones estaven manifestant-se sense autorització i aturaven el trànsit. 

Tomeu Quetgles ens explica com varen ocórrer els fets:

  • No era una manifestació

Vàrem anar a la Plaça del Tub a recollir unes cartolines d’aquestes de reciclatge, vàrem fer unes manualitats allí mateix. Després vàrem decidir anar a les Avingudes per damunt la voravia i només travessant el carrer quan estava en verd (el semàfor). Els cartells no eren una cosa tumultuària.

  • Sorpresa

La nostra sorpresa va ser quan de cop varen venir tres motoristes, a l’estil piolín, i se’ns varen travessar devora El Corte Inglés de males maneres. Només arribar ens varen dir que amagàssim els cartells i ens varen demanar la documentació, amb males maneres i amb xuleria, diguent-nos que no entenien la llengua pròpia d’aquí.

Ens varen dir que no tenien el número de placa, que la tenien a comissaria i que si volíem ens duien allí, amenaçant-nos a tots.

  • Nerviosisme

Va començar a aturar-se gent que es va solidaritzar. Nosaltres només érem quatre persones, no una manifestació. Els policies volien reclamar els telèfons de les persones que ens feien fotos, es varen posar nerviosos.

Just en aquell moment va travelar una persona davant de la policia i allò va crear encara més polèmica. Els policies no volien ni que ens menegessim per ajudar a la senyora.

En aquell moment va arribar el cotxe d’altres policies. Ja n’hi havia un que com a mínim entenia el català i duien número de placa posat al pit. Després de discutir una mica ens varen dir que per fer allò, anar pel carrer amb una cartolina, havíem de demanar permís. Per dur una camiseta reivindicativa també hem de demanar permís?

  • Tenen por

Es va calmar un poc la cosa i em va tocar a mi explicar que no tenia el DNI. Tenc el carnet amb el xip que em cau i vaig pensar que seria millor deixar-lo a casa. Quan varen veure això se’ls va obrir el cel i em varen dur a comissaria. No em varen ni emmanillar però m’atoraven amb mirades.

Vaig estar allà mitja horeta o tres quarts. No volien que es concentràs gent allà. Tenen por de la solidaritat de la gent. El que em va animar una mica és que ells patien que hi anàs gent. La repressió desperta la solidaritat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.