Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB celebra la declaració d'un nou refugi de fauna a Bunyola

«Amb aquest, són 3 els nous refugis promoguts pel GOB i propietaris enguany, i altres dos es troben en tràmit»

14791

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha celebrat que el Consell hagi autoritzat un nou refugi de fauna a Son Rullan, a Bunyola, amb 13 hectàrees.

Amb aquest, expliquen des de l'entitat, són ja 68 els refugis de fauna declarats a Mallorca, dels quals 49 han estat promoguts pel mateix GOB. Els restants són finques públiques, en les quals els refugis han estat promoguts per la mateixa administració. Segons han volgut remarcar, el GOB duu impulsant la declaració de refugis de fauna des de fa més de tres dècades, amb l'objectiu d'aconseguir augmentar la superfície on no es caça a Mallorca.

Així, han recordat que l'illa «té una densitat de caça altíssima», amb aproximadament 16.000 llicències (triplica la mitjana estatal per unitat de superfície) pel que consideren «necessària l'existència de zones on la fauna no sofreixi els impactes que genera la pràctica cinegètica»D'aquesta manera, han aprofitat per animar als propietaris de finques a declarar nous refugis de fauna, pel que oferim el nostre assessorament i col·laboració.

Amb tot, han remarcat que el requisit per declarar un refugi de fauna és comptar amb una superfície mínima de 10 hectàrees (14 quarterades), que poden pertànyer a un o més propietaris sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les. La majoria de refugis que ha impulsat el GOB els últims anys estan formats per diverses parcel·les (en algun cas més de 50) de diferents propietaris que es posen d'acord per evitar la caça dins casa seva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.