Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB remet al MAPAMA una proposta de reserva marina al ponent de Mallorca

14807

El 7 d’octubre de 2016 el Govern va aprovar el decret 62/2016 pel qual s’estableix la Reserva Marina del Freu de la Dragonera. El GOB ha informat aquest dijous que a causa de la limitació competencial, «la reserva no va poder incorporar totes les aigües circumdants de la Dragonera, ja que la regulació de la pesca a la zona d’aigües exteriors correspon a l’Administració General de l’Estat».

Ara el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), per tal de complementar la reserva marina autonòmica, ha posat en marxa un procediment per declarar una zona de reserva marina estatal a la zona d’aigües exteriors. Aquest procediment ha comptat amb una fase de consulta pública, en la qual el GOB ha participat remetent una proposta d’àmbit a protegir.

Així, des del GOB proposen que la nova reserva marina en aigües exteriors incorpori:

- La zona d’aigües exteriors situades al nord i ponent de la Dragonera i que formen part del Lloc d’Interès Comunitari i Zona d’Especial Protecció per les Aus (LIC-ZEPA) ES0000221 Dragonera

- L’àrea marina de la Zona d’Especial Conservació (ZEC) ES5310077 Rajolí. Aquesta zona marina protegida forma part del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, però pel fet d’ocupar aigües exteriors la Conselleria de Medi Ambient (entitat gestora de l’espai protegit) no és competent en la regulació de les activitats pesqueres. La incorporació d’aquesta zona a la futura reserva natural permetria regular-la i vigilar-la millor, per evitar entre d’altres la pesca d’arrossegament.

- La zona compresa entre les dues anteriors (LIC-ZEPA ES0000221 Sa Dragonera i ZEC ES5310077 Rajolí), per tal d’incorporar un tram de costa fonamental per a la conservació del virot petit (Puffinus mauretanicus), l’espècie d’au marina més amenaçada d’Europa, catalogada en perill d’extinció. A més a més aquest tram és el connector biològic entre les dues zones que ja tenen protecció internacional (LIC-ZEPA i ZEC).

El GOB, a més de remetre la proposta al Ministeri, l'han feta arribar a la Conselleria de Medi Ambient per tal que consideri defensar-la davant les autoritats estatals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.