Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern signa un acord amb Podem que garanteix el suport als Pressupostos autonòmics de 2018

14809

El Govern ha signat aquest dijous un acord amb Podem amb el qual es garanteix el suport de la formació als Pressupostos autonòmics pel proper any. Segons s?ha informat des de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, aquest acord s'ha negociat durant les últimes setmanes.

«La col·laboració de Podem amb el Govern enriqueix el projecte de Pressuposts», ha publicat en el seu Twitter la Conselleria. Aquest divendres, en el Consell de Govern, està prevista l'aprovació d'aquest projecte.

El tuit:

L'acord afirma el compromís per mantenir el contingut essencial del Projecte de llei de pressupostos CAIB 2018; tant en el moment de la presentació d'esmenes a la totalitat com en el procés posterior d'esmenes parcials.

En el projecte s'han inclòs modificacions en les assignacions previstes en diverses partides que afecten a les àrees d'habitatge (especialment dirigides a combatre l'emergència habitacional), el foment de la transició energètica, el reforç a la dependència, la millora de la vigilància d'espais naturals i a favor del compromís d'incrementar l'aportació a Palma en matèria de capitalitat.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha explicat que aquest pacte «segueix una línia de treball» que s'ha aconseguit després de negociacions «perquè tengui el vist-i-plau de manera inicial de Podem». No obstant això, ha assegurat que encara «queda recorregut perquè s'aprovi». «Satisfacció i tranquil·litat que el projecte va per bon camí perquè sigui aprovat abans de final d'any», ha manifestat.

Per la seva banda, el diputat de Podem Alberto Jarabo ha comentat que després d'analitzar la proposta han vist que coincidia amb els 'Acords pel canvi' encara que s'han demanat modificacions, principalment, en matèria d'habitatge. Així mateix, Jarabo ha explicat que amb l'acord Podem no presentarà esmenes a la totalitat i rebutjarà les que altres grups parlamentaris presentin.

A la reunió han assistit la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; i els diputat de Podem Alberto Jarabo i Carlos Saura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.