Setmanari d'informació local - 138 anys

Els CDRs de Mallorca convoquen concentracions per donar la benvinguda a la República Catalana

14831

Els Comitès de Defensa de la República de Mallorca han anunciat que convoquen concentracions aquest divendres a Palma i a Manacor per donar la benvinguda a la República Catalana davant la possibilitat que es proclami. «El nostre deure és donar-li la benvinguda i defensar la República Catalana com a esperança d'un futur millor per a Mallorca també», han explicat.

Els Comitès de Defensa de la República a Mallorca, que estan creant-se a partir d'assemblees a barris i pobles, convocaran les mobilitzacions a través del canal de Telegram

De moment, hi ha convocada una concentració a la plaça de Cort de Palma, a les 19 hores d'aquest divendres, i posteriorment es farà l'assemblea del CDR Palma. A Manacor, la convocatòria és a les 19 hores a Sa Bassa aquest divendres.

Manifest

Davant els darrers esdeveniments ocorreguts a Catalunya amb la celebració del Referèndum de l’1 d’Octubre, les experiències d’autoorganització popular que varen significar els Comitès en Defensa del Referèndum i l’embat repressiu de l’Estat espanyol, un conjunt de persones a títol individual, de diverses procedències i distintes experiències vitals, organitzades de forma assembleària, decidim crear els Comitès en Defensa de la República – Mallorca. I ho feim sota els següents objectius:
— El poble de Catalunya va exercir l’1 d’octubre el seu dret a l’autodeterminació i ho va fer de forma massiva i amb l’Estat en contra. Per tant, nosaltres defensam la voluntat popular exercida l’1O, que es concreta en la proclamació de la Independència i de la República Catalana. A més a més, la proclamació de la República representa el principal repte pel règim del 78 i la restauració borbònica, l’estructura estatal que explota i oprimeix la població de Mallorca, negant els seus drets a viure lliurement i dignament.
— Els darrers esdeveniments a Catalunya també han fet sortir l’extrema dreta als carrers de Palma i a moltes altres ciutats de l’Estat. Avalades pel PP i per entitats autoanomenades culturals han actuat amb violència i odi per defensar la sagrada unitat d’Espanya i l’actuació repressiva i contundent dels cossos policials a Catalunya. Per tot això, defensam l’activació popular contra l’aliança entre el feixisme, l’espanyolisme i el gonellisme, fomentant una societat justa i acollidora que esborri les ideologies de l’odi.
— Davant l’escalada repressiva de l’Estat que pretén aturar l’independentisme i limitar les llibertats i els drets democràtics, volem exercir una mobilització continuada en defensa i solidaritat amb el poble de Catalunya, però també per fomentar una societat crítica i avançar en drets i llibertats pel poble de Mallorca.
Per tot això, posam en marxa l’experiència d’autoorganització que significa el Comitè en Defensa de la República – Mallorca, amb la voluntat que aquesta empenta s’estengui per tota l’illa i en els pròxims dies o setmanes es constitueixin altres comitès als pobles de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.