Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Negueruela (PSIB): «Tenim un projecte clar per revalidar el 2019»

14883
El Consell Polític del PSIB s'ha configurat aquest dissabte. | PSIB

El PSIB-PSOE ha constituït aquest dissabte el Consell Polític de l'actual mandat, màxim òrgan entre congressos, en el marc de la renovació i de la posada a punt de la formació de cara a les eleccions del 2019. Un òrgan de participació, debat i decisió que estarà presidit per Gori Estarellas, secretari general dels Socialistes de Llucmajor i proper batle del municipi.

El portaveu socialista, Iago Negueruela, ha defensat que des del PSIB-PSOE «tenim un projecte clar de present i de futur per revalidar a les eleccions del 2019 i centrat en consolidar el canvi iniciat aquesta legislatura». Molt diferent és la situació del PP, que tal com ha criticat el socialista, «Company no és alternativa de res com hem vist aquesta setmana durant del Debat de Política General, on ha proposat les mateixes receptes i la mateixa demagògia per obtenir els mateixos resultats de retallades i patiment».

Resolució

Part del full de ruta dels socialistes per als propers mesos passa per les propostes de resolució aprovades durant el desenvolupament del Consell Polític. La primera d'elles, ha anunciat Negueruela, és la de tenir els pressuposts de la comunitat autònoma del 2018 com una eina per redistribuir la riquesa. «Són els més alts de la història recent, consoliden la tendència d'incrementar els recursos per a polítiques socials amb un ambiciós Pla d'Habitatge i deixen enrere les retallades i l'austeritat mal entesa del PP», ha explicat el portaveu.

Una altra de les propostes de resolució aprovades és en relació a la millora dels drets laborals dels treballadors i treballadores de les Illes Balears, tenint en compte que «com hem vist a la EPA som la primera i l'única comunitat autònoma que baixa del 10% en població desocupada i que estam creant riquesa, tot i que no ens conformam amb aquesta situació, que ha de servir per millorar les condicions de feina i repartir els beneficis que es generen».

En aquest sentit, Negueruela ha avançat que «hem expressat la nostra enhorabona a organitzacions sindicals pels acords en els convenis col·lectius d'hoteleria i de comerç i a les organitzacions empresarials per saber entendre les necessitats del context socioeconòmic actual». De fet, són dos convenis amb els quals «el 40% dels treballadors de les illes veuran com el seu salari millora, sent el conveni d'hoteleria una referència a tot l'Estat».

Crisi dels refugiats

Finalment, també s'ha aprovat una proposta relacionada amb la crisi dels refugiats. Negueruela ha lamentat que «de les 17.337 persones refugiades que havia de rebre Espanya només han arribat 1.980, per la qual cosa els socialistes demanam que s'acceleri aquesta acollida perquè tenim clar que Balears ha de ser terra de compromís amb aquesta emergència humanitària».

Pel que fa al conflicte territorial de Catalunya, Iago Negueruela ha constatat «el suport i el respecte» del Consell Polític a la decisió adoptada pel president i senador autonòmic Francesc Antich en relació a la votació del 155 ahir al Senat.

A més a més, ha insistit en el diàleg com a única sortida al conflicte territorial «perquè després de les eleccions del 21 de desembre el problema seguirà existint i s'haurà de parlar per trobar un encaix territorial de Catalunya dins Espanya». Un encaix que els socialistes segueixen defensant a través d'un Estat federal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.