Setmanari d'informació local - 138 anys

El decret per a la protecció de la posidònia a les Balears surt a exposició pública

14897

El projecte de decret per protegir la posidònia oceànica a les Balears surt a exposició pública de manera que durant 30 dies naturals es podran fer al·legacions, segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Així, després d'un període de participació, s'inicia la tramitació ordinària d'aquest decret que surt a exposició pública durant 30 dies naturals, segons el recollirà aquest dimarts el Butlletí Oficial de les Balears (BOIB).

D'aquesta manera, les Balears, territori amb més superfície de praderies de posidònia de l'Estat -el 50 % del total inventariat- serà la primera a Europa que garanteixi la protecció d'aquesta planta fanerògama, que és un dels hàbitats marins més importants, disminueix la erosió de les platges i mitiga el canvi climàtic, ja que capta CO2.

L'objectiu del decret és crear una regulació que compatibilitzi l'existència d'activitats humanes amb la protecció de l'espècie i l'hàbitat establint un marc jurídic homogeni i regulant els usos i les activitats que puguin afectar la posidònia.

Abans de sortir a exposició pública, el projecte ha passat per dos processos de participació durant els quals s'han rebut suggeriments dels agents i els sectors implicats, com el nàutic, el científic o les administracions, entre d'altres.

D'aquesta manera, en el procés de participació previ a l'elaboració de la normativa, que es vehicula a través del Portal de Transparència, s'han rebut 753 suggeriments, mentre que en el procés de participació previ a la tramitació ordinària sobre un esborrany oficial de la Conselleria de Medi Ambient s'han rebut 23 aportacions, moltes de les quals s'han inclòs en el text final que surt a exposició pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.