Setmanari d'informació local - 138 anys

La independència de Catalunya emergeix com a segon problema de l’Estat espanyol

15119

Segons el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), la principal preocupació dels ciutadans de l’Estat espanyol continuaria sent l’atur. A diferència dels resultats dels altres mesos, on la corrupció es posicionava en el segon lloc, aquest mes d’octubre l’ocupa la independència de Catalunya. Concretament, durant el mes de setembre la preocupació per la independència arribava al 7’8%. En canvi, durant octubre aquesta s’ha disparat al 29%.

L’enquesta d’aquest mes es va realitzar entre el dia 2 i 11 d’octubre, després de la celebració del referèndum. Per tant, en aquesta enquesta no es reflecteix l’opinió sobre la declaració d’independència del Parlament de Catalunya i l’aplicació de l’article 155 per part del Govern espanyol.

La preocupació per l’atur baixa i per la independència augmenta

Tot i que aquest mes d’octubre la segona preocupació dels ciutadans de l’Estat espanyol ha girat sobre la independència de Catalunya, la preocupació principal continua sent l’atur (baixant lleugerament del 69’5% al 66’2%). Per davall de la preocupació pel conflicte català entre l’Estat espanyol i Catalunya hi ha: la corrupció i el frau, els problemes econòmics o el terrorisme...

Resultats d’unes possibles eleccions

El Partit Popular continuaria sent el partit polític més votat si en aquests moments se celebrassin unes eleccions, amb un 28%. En canvi, Unidos Podemos baixaria del 20’3% al 18’5% i Ciudadanos pujaria tres punts, arribant al 17’5%. Pel que fa al PSOE obtendria el 24’2%, perden així set dècimes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.