Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 100 persones participen en el seminari sobre l'ús de les llengües oficials en l’Administració

La jornada complementa el procés de tramitació del decret d’usos lingüístics del Govern

15409

Prop de 100 persones han seguit aquest divendres el seminari 'L'ús de les llengües oficials en l'Administració: reptes de present i de futur', que ha organitzat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de la Direcció general de Política Lingüística i la Conselleria de Presidència des de l'Advocacia de les Balears.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, l'objectiu d'aquest seminari és reflexionar i debatre sobre la regulació dels usos de les llengües oficials a les Balears amb motiu de la tramitació del projecte de decret d'usos lingüístics que permetrà «recuperar, actualitzar i millorar les disposicions que regulava el derogat Decret 100/1990».

Així mateix, han informat que «aquest projecte de decret va en la línia de recuperació, per part del Govern, del marc normatiu i legal que ha de garantir els drets lingüístics dels ciutadans i l'ús normal de la llengua catalana en l'Administració, igual que s'ha recuperat la redacció originària de la Llei de normalització lingüística, de la Llei de règim jurídic o de la Llei de funció pública».

La jornada s'ha dirigit a personal tècnic de l'Administració (Govern, Consells i ajuntaments) i han assistit sobretot lletrats, assessors lingüístics i tècnics dels serveis de contractació. A més, la sessió es podia seguir per videoconferència.

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha presentat el seminari en el qual han intervengut diferents ponents. Així, la professora titular de Dret Administratiu a la Universitat de Santiago de Compostel·la, Alba Nogueira, amb una ponència sobre 'Llengües oficials, procediment administratiu i actuacions internes de l'Administració'.

Per la seva banda, la professora titular de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona, Eva Pons, ha parlat sobre la 'Contractació administrativa i les llengües oficials'. Finalment, el cap del Servei de Foment de l'Ús del Català de la Direcció general de Política Lingüística, Beatriu Defior i el cap del Departament d'Assumptes Consultius i Coordinació Jurídica de l'Adreça de l'Advocacia de Balears, Lluís Segura, han explicat 'El projecte de decret d'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de Balears'.

Així mateix, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha agraït als ponents les seves reflexions i l'interès dels quals han seguit el seminari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.