Setmanari d'informació local - 138 anys

Mor Víctor Guerrero, premi Ramon Llull 2012 i professor de la UIB

15559

El doctor en prehistòria i història antiga Víctor Guerrero, professor jubilat de prehistòria de la Universitat de les Illes Balears, ha mort aquest dimecres. Tant la UIB com el Govern balear han expressat el seu condol per la defunció de Guerrero, que va ser guardonat amb el premi Ramon Llull en 2012.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha manifestat el seu condol per la pèrdua de l'estudiós, «una de les màximes autoritats en Prehistòria i Arqueologia de les Balears».

Premi Ramon Llull 2012

En 2012 va ser guardonat amb el premi Ramon Llull, que va rebre com a reconeixement per la seva labor en el coneixement, la difusió i la protecció del patrimoni arqueològic de la nostra terra.

Biografia

Víctor Guerrero va néixer a Badajoz el 1948. Es va llicenciar en història i era doctor en prehistòria i història antiga. Va ser professor de l'àrea de prehistòria del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, on va començar la seva feina de docent el 1992. Es va doctorar el 1993 en prehistòria i història antiga per la UNED.

Prèviament, entre 1979 i 1991 va treballar com a professor de geografia i història i com a investigador, arqueòleg i va treballar en diferents línies de recerca, entre les quals cal destacar la recerca sobre la prehistòria de les Balears, concretament sobre l'estudi de la navegació prehistòrica.

Guerrero va dirigir nombroses excavacions arqueològiques que van ajudar a avançar substancialment en el coneixement sobre diferents aspectes de la prehistòria de les Balears. I, de manera paral·lela a la seva labor d'investigador, va desenvolupar una feina activa en la defensa i difusió del patrimoni arqueològic de les Balears. També va ser membre assessor de les comissions tècniques i ponències de patrimoni del Consell de Menorca i va participar intensament des del seu inici en el desenvolupament del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca (Calvià).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.