Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB i Amics de la Terra rebutjen l'ampliació del diposit de seguretat de TIRME

16153

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i Amics de la Terra han manifestat aquest dimecres el seu rebuig a l'ampliació del dipòsit de cendres que ha estat sol·licitada pel parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca (Tirme). Els ecologistes asseguren que «no té cap sentit» si el que proposen tant el Govern com el Consell és disminuir «la intensitat d'incineració».

Segons expliquen, el Subcomitè d'Avaluacions d'impacte ambiental convocat per a aquest dijous, té entre els seus punts de l'ordre del dia, l'ampliació d'aquest dipòsit. El GOB i Amics de la Terra critiquen que les cendres de la incineradora de Tirme són perilloses i han de tractar-se amb ciment i enterrar en un dipòsit de seguretat. Aquestes cendres poden contenir dioxines cancerígenes i provenen de la crema de la fracció de desfets (el que no se separa).

Els ecologistes asseguren que els elevats índexs d'incineració de les Balears (es generen més de 500 kg/habitant, per damunt de la mitjana de l'Estat espanyol de 61,3 kg/habitant) i que es recicli la meitat del que es recicla a Catalunya, ha provocat que el dipòsit existent hagi quedat petit.

Aquest fet motiva la petició de Tirme d'ampliació del dipòsit, al que li queda una vida útil de 10 mesos. Així, des del GOB censuren que Tirme també demani l'ampliació per «tenir capacitat suficient per poder seguir cremant al mateix ritme que actualment fins a l'any 2041, sense cap tipus de previsió de disminuir aquest ritme d'incineració».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.