Setmanari d'informació local - 138 anys

La dimissió de Biel Barceló en deu punts

16181

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha comunicat aquest dimecres a l'executiva de MÉS per Mallorca que presenta la seva dimissió en el càrrec davant el partit i davant la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Així ho ha anunciat la portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, després d'una executiva que ha durat diverses hores, després de la polèmica per un viatge del vicepresident a Punta Cana.

El fins ara vicepresident del Govern ha comparegut aquest dijous en roda de premsa per explicar la situació i respondre les qüestions de la premsa.

La compareixença en deu punts:

  • No calibrar quin era l'abast dels fets. «Donades les circumstàncies del que havia passat, de no calibrar quin era l'abast de la qüestió que s'havia produït, el millor per al projecte del Govern i per al partit el millor era que jo me n'anàs. La meva persona era excessivament qüestionada per continuar durant un any i mig que queda de legislatura».

  • Objectius acomplerts. «Crec que l'impost de turisme sostenible ja justifica una legislatura. Crec que la revolució del lloguer turístic ja justifica una legislatura. S'avanç tan important que s'ha fet en innovació i recerca que no té res a veure amb el que hi havia abans justifiquen una legislatura o la gestió de fons europeus. Vull destacar també la feina que s'ha fet de promoció turística des de l'ATB i des de la direcció general».

  • Compromís amb el País. «El compromís amb el País és el mateix. Estic convençut que hem de consolidar polítiques d'esquerres en aquesta terra. És imprescindible. Massa vegades hem tengut les alternances entre dreta i esquerra que impliquen que cada vegada que governa la dreta facin passos enrere en totes i cadascuna de les qüestions».

  • Fer tot el que es pot. «En Biel Barceló ha fet tot el que ha pogut. He estat i m'he implicat fins les darreres conseqüències i he analitzat que era convenient que donàs aquesta passa enrere».

  • Temps de reflexió. «M'agafaré un temps de reflexió amb el partit per decidir què faig. Com a vicepresident del Govern i com a conseller continuaré fins demà que s'oficialitzarà la dimissió i demà mateix haurà d'entrar la nova persona».

  • De qui és la responsabilitat? «Assumesc tota la responsabilitat. Era un viatge personal i no com a vicepresident».

  • Ètica. «Respect totalment els codis ètics que he firmat, tant el del Govern com el del partit. No em correspon dir a mi si s'han de canviar, són els que estan vigents i s'han de respectar».

  • La substitució. «Encara no hi ha una decisió definitiva sobre la meva substitució i no em correspon a mi dir-ho tampoc».

  • Una decisió presa. «Vaig arribar a la comissió de MÉS per Mallorca amb la decisió de dimitir presa».

  • El moviment ecologista. «Crec que el moviment ecologista a les Balears ha de continuar amb tota la força que té. La seva feina és absolutament imprescindible. Ha aconseguit moltes victòries. He entés sempre que hi hagi una pressió cap a nosaltres, ells no podien defallir. Si que és vera que jo sempre he defensat les nostres polítiques dutes a terme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.