Setmanari d'informació local - 138 anys

Calvià retira prop de 25 tones de residus de les estacions de bombejament d'aigües

16795

L'empresa municipal Calvià 2000 ha retirat unes 25 tones de residus sòlids en la neteja anual de les estacions de bombejament d'aigües residuals del municipi. Segons ha informat l'Ajuntament, es tracta d'una actuació de manteniment preventiu, que es realitza generalment durant els dos últims mesos de l'any.

Consisteix en una neteja en profunditat dels fons del fossat, on es troben les bombes. S'efectua mitjançant camions mixts que aspiren la brutícia acumulada, es retiren residus com tovalloletes higièniques humides (no es desfan ni es dispersen), arena, terra, trossos d'asfalt i de fusta, pedaços, restes d'obra i altres residus que s'aboquen de forma inadequada a la xarxa de sanejament. Enguany, s'han dedicat 140 hores de camió a aquestes tasques.

L'Ajuntament ha recalcat que donada l'orografia de Calvià «la funció de les Estacions de Bombament d'Aigües residual (EBAR) és vital, ja que impulsen l'aigua residual generada principalment a la costa cap a les estacions depuradores», situades a l'interior del municipi.

Calvià 2000 manté un total de 77 estacions, de les quals el 75 per cent compta amb 2 bombes d'impulsió. Les EBAR més grans estan a Santa Ponça, amb 6 bombes, i Palmanova, amb 8.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.