Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimeco demana als Reis d’Orient unitat «per defensar els interessos del petit comerç»

16799

El president de l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco), Bernat Coll, ha enviat una carta als Reis d’Orient en la qual apel·la a la unitat del sector «per defensar molt millor els interessos del petit comerç». Per a Coll, el «punt de partida» és «la unió dels comerciants del mateix carrer, barri o poble». «Bandegem del nostre imaginari el pensament que el veí és la nostra competència», ha animat el president de Pimeco.

Per aconseguir aquesta unitat proposa «polítiques comercials i accions de dinamització» que facin «singulars» els comerços i els diferenciïn. «Som més de 15.000 comerciants a Mallorca. Si tinguéssim la voluntat precisa d'anar tots junts perseguint l'objectiu comú de defensar el comerç local, singular i de proximitat un altre gall cantaria», ha assenyalat Bernat Coll, que ha recordat que hi ha més de 40.000 persones l'ocupació de les quals depèn del sector.

A més, demana unitat davant l'intrusisme «per part d'empreses públiques amb pressupostos milionaris, que fan el treball dels representants del sector i són competència pura i dura»; i per a la protecció del territori «a les mans de les immenses inversions immobiliàries, maquillades amb tints de superfícies comercials». Aquesta unitat «es tracta d'un desig molt important per al comerç mallorquí, i segurament gens fàcil d'aconseguir», ha admès Coll en la seva carta.

Un altre desig que Pimeco ha manifestat als Reis Mags és que atorguin als polítics «la visió de futur suficient per definir un pla sectorial del comerç que serveixi per donar equilibri territorial i econòmic» a Mallorca. «Aquest disseny de la Mallorca comercial del futur ha d'arribar amb el màxim consens i amb la capacitat de tenir en compte les necessitats dels empresaris més petits però alhora més nombrosos», ha advertit Coll. Finalment, Pimeco ha demanat als mallorquins, siguin o no clients habituals del petit comerç, que visitin els comerciants i «pensin en ells en el dia a dia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.