Setmanari d'informació local - 138 anys

La parròquia de Santa Eulària es prepara per commemorar els seus 450 anys d'existència

16835

La parròquia de Santa Eulària, a Eivissa, iniciarà aviat els actes de commemoració dels seus 450 anys d'existència.

En declaracions a Europa Press, el sacerdot Vicente Ribas ha assegurat que 2018 «serà per a la parròquia un any jubilar, de festa».

L'actual església complirà el 12 de febrer, festivitat de Santa Eulària, 450 anys, però cal pensar que és el tercer temple construït ja que abans de l'actual parròquia, varen existir altres dues. «Per a nosaltres és un motiu de molta alegria i intentarem celebrar-ho tan bé com puguem», ha explicat.

Entre l'Ajuntament i la parròquia s'han impulsat en aquests mesos diverses actuacions, com una neteja exhaustiva del Puig de Missa, d'on s'ha eliminat molta vegetació ja que provocava que des d'alguns punts del poble la parròquia no fos visible. Així mateix, el temple serà pintat per dins i per fora.

Pel que fa a les activitats, el 10 de febrer tendrà lloc un concert; el dia 11 el bisbe de la Diòcesi, Vicente Juan Segura, presidirà la consagració del temple, que havia estat beneït però mai havia estat consagrat.

El 12 se celebrarà la festa patronal de la localitat i es commemorarà la primera missa que es va oficiar a l'església. «No tots els temples d'Eivissa estan consagrats. En la Guerra Civil perdien la consagració perquè havien estat profanats i és una cerimònia molt bonica i expressiva que a Santa Eulària no es va arribar a fer en creure sempre que la parròquia no estava acabada», ha afegit.

La resta de l'any, ha avançat, se celebraran més concerts i una exposició de fotografia i pintura, amb obres dedicades al Puig de Missa. «Intentarem recollir aquestes peces i fer la mostra, amb la història de totes les imatges que tenim. Casualment, fa dos anys vàrem trobar una foto de la parròquia abans de la Guerra. Veurem l'evolució del temple», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.